Doe wat je deed en krijg wat je kreeg!

Vind ons

Click to open a larger map

Top
Media

Facebook

2 months ago

Belang van ontspanning

Zonder slaap kun je niet. Je raakt dan oververmoeid, zowel lichamelijk als geestelijk. Als je wel eens een jetlag hebt gehad, herken je het volgende vast wel. Door slaapgebrek voelt je hoofd zwaar, ben je suf, prikkelbaar, zijn je spieren vermoeid, vermindert je reactievermogen, je hebt concentratieproblemen, last van je spijsvertering en hebt het koud. Kortom, je bent niet fit.

Ook ontspanning heb je geregeld nodig. Het zorgt dat je mentaal en fysiek tot rust komt. Je ... See more

3 months ago

Vervang je zout voor kruiden!

Dat we als Nederlanders over het algemeen te veel zout eten begint langzaam maar zeker meer bekend en begrepen te worden, net als de bijbehorende gezondheidsrisico's zoals een hoge bloeddruk en de kans op het beschadiging van o.a. de nieren.
Maar een beetje smaak aan je eten is natuurlijk wel belangrijk. Gelukkig zijn er veel kruiden die een lekkere smaak aan je eten geven en daarnaast ook nog eens gezond zijn.

De nierstichting heeft een handige tool ontwikkeld, ... See more

3 months ago

Voor en nadelen van koffie:

Naar de gevolgen van koffie en koffiegebruik wordt al jarenlang onderzoek gedaan. Vooral het belangrijkste bestandsdeel, cafeïne, is daarbij onderwerp van discussie. Niet geheel ten onrechte, want cafeïne heeft een belangrijk nadeel. Daarover zo meer. Er zijn namelijk ook een hoop voordelen te vinden, zoals het feit dat cafeïne helpt bij het afvallen.

Voordeel van cafeïne
Cafeïne zorgt voor een versnelde hartslag en ademhaling en een verhoging van de ... See more

3 months ago

Visceraal-vet (vet op de ingewanden / buikholte) verbranden kan dat?

Als de onderhuidse vetdepots vol beginnen te raken gaat het lichaam vet rondom de organen en de diepe buikholte ophopen. Dit noemen we visceraal-vet. Dit visceraal-vet kan de orgaanwerking verstoren en kan onder andere leiden tot prediabetes.

Een algemeen gezonde leefstijl, voldoende bewegen en gezond eten is belangrijk om dit visceraal-vet te voorkomen. Maar wat moet je nou doen als je wel wat visceraal—vet hebt?
Er werd ... See more

4 months ago

Zinvol om de voeding bij te houden, gebruik onze voedingsapp!

Het bijhouden van een voedingsapp heeft als grote voordeel het creëren van bewustwording. En bewustwording is vaak de grootste en belangrijkste stap. De meeste mensen weten wel ongeveer wat ze op een dag eten. Maar weet jij dat ook exact wanneer je een dag buiten de deur eet of wanneer je een feestje hebt? Soms lijken de porties niet zo groot maar schrik jij je een hoedje wanneer je aan het einde van de dag de totale hoeveelheid ... See more

4 months ago

Vitamine B12:

Vitamine B12 is een vitamine met veel functies. Je hoort er vaak over als het gaat om vegetarisch of veganistisch eten. Hoe zit het allemaal?

Vitamine B12 is ook bekend als cobalamine. Het is in de voeding gebonden aan een eiwit. Vitamine B12 zit vooral in dierlijke producten, zoals melk, melkproducten, vlees, vleeswaren, vis en eieren. Ook in plantaardige producten kan vitamine B12 voorkomen, bijvoorbeeld in gedroogd zeewier en algen. Een groot deel hiervan is een variant die ... See more

4 months ago

Les 1 voedingsetiket leren lezen:

Wist je dat suiker onder wel 50 verschillende namen op etiketten wordt weergeven?

De ingrediëntenlijst van een etiket
Wanneer je het etiket voor je hebt dan kun je het beste als eerste de ingrediëntenlijst bekijken. Deze vind je gewoonlijk als deel van het etiket op de achterkant of zijkant van de verpakking. Bij het lezen van de ingrediëntenlijst moet je letten op de volgende dingen:

Ingrediëntenlijst: De volgorde van de lijst. Het ingrediënt dat als ... See more

4 months ago
MAN-MAN

Ziet er lekker uit!

Hét gerecht dat elke sportieveling eens zou moeten proberen. 💪

4 months ago
Labeur Lifestyle & Training

Wist je dat wij trainingsprogramma's in onze eigen Labeur Lifestyle & Training app hebben staan die iedereen kan gebruiken met de Labeur Lifestyle Pro account?

Probeer bijvoorbeeld de core attack of start je dag energiek workout van nog geen 15 minuten.

Ook kan je je eigen workout samenstellen in de app. Alle oefeningen worden afgespeeld in een video op het juiste aantal herhalen of tijd die wij of jij zelf heb aangegeven, zodat jouw workout altijd klopt en de oefening duidelijk wordt ... See more

4 months ago

Hoe veel moet je nou echt drinken met deze temperaturen?

We hebben het vaak over gemiddeld 1.5 - 2 liter water per dag. Maar met de temperaturen van nu zou het heel goed kunnen dat je daar niet voldoende aan hebt en kan het belangrijk zijn dit iets specifieker uit rekenen.

Hier hoort de volgende formule bij 0.03 x lichaamsgewicht.
Dit is voor een persoon van 80 kilo 2.4L water per dag. (Minimaal!)

Bij inspanning of intensieve inspanning mag hier al snel 0.5 - 1 liter bij.

Drink jij ... See more

« 2 of 7 »

Labeur Lifestyle app

Labeur Lifestyle app

Lees meer

Inspiratie opdoen? Bekijk hier
de referenties en succesverhalen

Vimeo