Top
Els Dourlein
Diploma’s
  • Hatha yoga docent (VYN erkend) bij de Yoga Academie Nederland in Amsterdam (2004-2008)
  • Kashmir Yoga bij Koos Zondervan
  • Yoga Therapie en Yoga en Ayurveda bij Mukunda Stiles
  • Kinderyoga bij Helen Purperhart
  • Hart Flow Yoga bij Alberto Paganini
  • Critical Alignment Yoga bij Gert van Leeuwen
  • Anatomie en yoga bij Joost de Boer
  • Medische Basis Kennis bij Con Amore

Als klein meisje stond ik thuis altijd op mijn hoofd en deed ik handstanden tegen de kelderdeur. Heerlijk vond ik dat. De hele lagere school zat ik op turnen en na schooltijd hing ik op het schoolplein met mijn vriendin aan de rekstok en oefenden we radslagen en overslagen. In de zomer deden we dat op het strand en in de zee.

Op de middelbare school verschoof mijn interesse naar aerobics, steps, dans en later hardlopen. Eind twintig kreeg ik RSI klachten die heel lang aanhielden. Alles zat vast. Had ik toen van yoga geweten, dan was het helingsproces heel wat sneller gegaan!

Rond mijn dertigste ben ik 2 jaar op wereldreis geweest en tijdens mijn verblijf in India heb ik yoga en meditatie ontdekt. Er ging een wereld voor me open en mijn interesse was gewekt. Meditatie alleen was voor mij te passief, maar in combinatie met Hatha yoga bleek het voor mij de perfecte manier om tot rust te komen en me te verbinden met mezelf. Na al die jaren kwam ik uit mijn hoofd en in mijn lichaam. Ik leerde me diep ontspannen, wat me heel wat pijn heeft bespaard. Yoga is voor mij een geschenk uit de hemel.

Door de verbinding met mijn lichaam en met mezelf, kon ik de geestelijke uitdagingen beter aan. In 2004 ben ik de Yoga Academie Nederland in Amsterdam gaan doen, puur voor mijn eigen verdieping. Eigenlijk was het een docentenopleiding en mijn medecursisten riepen allemaal dat yogales geven me op het lijf geschreven was. Bij afronding van de opleiding in 2008 ben ik gestart met yogalessen geven en ontdekte ik dat dit mijn passie is! Mensen weer leren voelen en van hun klachten afhelpen is het mooiste wat er is.

Inmiddels geef ik 15 jaar les op verschillende locaties in Zeeland en verzorg ik daarnaast yoga retreats en yogadagen. In die jaren heb ik me steeds meer toegelegd op privé begeleiding van mensen met klachten. D.m.v. een body-reading bepalen we wat er nodig is. De Critical Alignement Yoga gebruikt handige hulpmiddelen die ik inzet om de rug, nek en schouders in balans te brengen. De Ayurveda leerde mij dat niet elke yogavorm voor iedereen geschikt is, maar dat er voor elk type mens een yogavorm is die past. Bijscholingen in anatomie door een collega yogadocent/fysiotherapeut gaven mij woorden te geven aan wat ik intuïtief

voelde en deed om mensen van hun klachten te bevrijden. Psoas Release oefeningen helpen om opgeslagen stress te bevrijden, Bindweefseloefeningen helpen om soepeler te worden, Yoga Nidra en Pranayama helpen om diep te ontspannen en op te laden.

Yoga biedt zoveel mogelijkheden voor iedereen om soepel en fit oud te worden. En nee, je hoeft niet lenig te zijn voor yoga. Iedereen doet mee op zijn/haar eigen niveau. Bij fysieke klachten en SOLK adviseer ik één of meerdere privésessies te boeken alvorens in te stromen in de groepssessies.

Omdat mijn lessen door alle bijscholingen en cursussen niet meer puur onder Hatha yoga te scharen zijn, noem ik het “Yoga with Els is something Else”. Zie ik jou een keer op de mat bij Labeur Lifestyle?

Zonnige groet,

Els Dourleijn
Yoga with Els
Tel. 06-50911013 www.yogawithels.nl

Meld je nu aan!